Criosauna


terapia prin frig
Criosauna oferă rezultate uimitoare în doar 3 minute: pierzi în greutate, pielea întinerește, eventualele dureri dispar, se resimte o întinerire generală a organismului, ridurile și vergeturile se estompează, celulita se topește, organismul se reface după efort.

Citeste mai mult

Acelasi efect
în doar 3 minute
de criosauna...


O şedinţă permite eliminarea senzaţiei de oboseală, relaxarea muşchilor crispaţi şi intensificarea circulației sângelui în tegumente şi organe interne. Chiar mai mult, se constată un efect anti-inflamator şi cicatrizant.

Tratati cu frig
acolo unde
doare!


Eficiența terapeutică la frig (staționarea într-o criosaună la temperatură de -160°C pentru 1-3 minute) la pacienți cu afecțiuni articulare reumatismale, este demonstrată nu numai prin reducerea durerii, dar și prin îmbunătățirea functionalității articulare și îmbunătățirea stării generale de sănătate. Practic, nu există limită de vârstă pentru terapia prin frig cu temperaturi foarte scazute - expunerea la aer cu temperaturi de până la -180°C a fost practicată și la pacienți de până la 81 de ani.

Terapia prin frig
în medicina
sportiva


Tehnicile deschid noi orizonturi în medicina sportivă:
  • tratamentul și recuperarea după traumatisme sportive acute și cronice
  • dezvoltarea și menținerea formei sportive
  • pregătirea și stimularea condițiilor fizice și psiho-emoționale ale sportivilor imediat înaintea competițiilor, meciurilor sau starturilor
  • recuperarea sportivilor după competiții
  • prelungirea vieții competiționale a sportivilor


O serie de 15-30 de proceduri de terapie prin frig crește considerabil rezistența sportivilor. De asemenea optimizează starea psiho-functională, timpul de recuperare și altele. Cu 20-60 de minute înainte de începerea competițiilor, sunt recomandate proceduri de 180 de secunde.
După meciuri sau competiții, se prescriu proceduri de 180 de secunde și pentru refacerea și recuperarea sportivului.

Inlatura
stresul


Eliminarea senzaţiei de oboseală, relaxarea muşchilor crispaţi şi intensificarea circulației sângelui ce va accelera procesul de drenaj al ţesuturilor şi permite eliminarea toxinelor. În felul acesta stimulează un somn odihnitor și reduce insomniile.

Intretine
sanatatea


Tratează durerile musculare și articulare localizate, reumatismul inflamator, spondilartrită anchilozantă, poliartrită reumatoidă, artroză, psoriazis şi licheni, fibromalgie, plasticitate musculară, neurodermite, depresie, migrene, oboseală cronică, tratament antidurere...

Sustine
sportul


Tonifică musculatura și îmbunătăţeste circulaţa sanguină. Crește semnificativ mobilitatea și accelerează metabolismul. Relexează şi masează picioarele, mâinile, fesele şi spatele și facilitează recuperarea rapidă după exerciţii fizice.

Crioterapia corp intreg - recuperare sportiva

Recuperarea post-efort și inter-competiții, pune de fapt o largă problematică. Nu este întotdeauna ușor să deosebim metodele de recuperare cele mai eficace. Recuperarea fiind un factor cheie al performantei și de aceeași importanță cu antrenamentul, trebuie obligatoriu să fie planificată.Fără această programare minuțioasă, menținerea nivelului de performanță, ar putea fi pus în pericol.

Folosită înca din antichitate pentru efectele sale analgezice și anti-inflamatorii, crioterapia este o tehnică folosită acum și în sport, atat în tratament cât și în recuperare. Crioterapia corp întreg (CCI) a aparut în anii ’70 în Japonia prin lucrarile Prof. YAMOUCHI, ce își prezenta rezultatele pentru prima dată cu ocazia congresului European de reumatologie la Wiesbaden din 1979. Atunci se vorbea mai mult de aerocrioterapie (aer uscat răcit prin azot lichid).Aparatul nu mai foloseste azotul în stare pură, ci doar gaz frigorific sub presiune, pentru a obține un aer rece și uscat. Aplicarea crioterapiei în medicina sportivă, a demarat în mod real câțiva ani mai târziu.

Principalul efect benefic al terapiei prin frig în timpul recuperării este vasoconstricția, ce reduce circulația sanguină și deci procesele inflamatorii, diminuând astfel durerea musculară. Bazată pe acest principiu, în completarea altor tehnici existente (crioterapia locală), utilizarea terapiei prin frig în cazul diminuării durerilor și al fenomenelor inflamatorii, este extrem de eficientă.

Crioterapia corp întreg reia de fapt efectele crioterapiei locale:
- Efect antalgezic
- Efect anti-inflamator
- Efect anti-hemoragic.